Σελίδες

Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010

ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΙΣΤΩΣΕΙΣ

Δεν χρειαζόμαστε άλλους ριψάσπιδες . Hγέτες   χρειαζόμαστε!
Η Ελασσόνα και ο χωροχρόνος της.  
Αδιαμφισβήτητη  πλέον η διαπίστωση πως  η χώρα μας  βιώνει μια κατάσταση κρίσιμη,  το δε χρονικό περιθώριο που μας δίνεται για αλλαγές ασφυκτικό ,οι αντιδράσεις έντονες ,  το ισχύον πολιτικό σύστημα δείχνει να καταρρέει υπό το βάρος πρωτοφανών για την ελληνική κοινωνία   μέτρων  και αλλαγών - συστημικών  και διαρθρωτικών - που καλείται να εφαρμόσει . Αναγνωρίζουμε ότι η κατάσταση δεν είναι εύκολη , παρ ότι δεν φέρουμε  καμία απολύτως ευθύνη .
 Στα καθ’ ημάς  τώρα: προ ημερών ανακοινώθηκαν οι συνδυασμοί των υποψηφίων δημάρχων για την επαρχία – δήμο μας , τα πρόσωπα λίγο – πολύ γνωστά ,αναμενόμενα , η πιάτσα μιλάει για ψηφοδέλτια Κ. Υ !του ενός και Σούπερ Λίγκα του άλλου. Πάντως προτιμούμε τους DOC… Αναφορικά   τώρα , καμία  ανανέωση, καμία πολιτική έκπληξη, καμία κοινωνική διεργασία  ….πρόδηλη η στόχευση της  ‘ πολυσυλλεκτικότητας ‘ αγωνιώδης η προσπάθεια για προσέλκυση ψηφοφόρων,  για συσπείρωση οπαδών , για διάσπαση του αντίπαλου στρατοπέδου .
Ευτύχημα  στην σημερινή πραγματικότητα πως  δραστηριοποιούνται οι νέοι , θέτουν ερωτήματα και περιμένουν απαντήσεις ,  θετικό σημείο  αυτό στην σημερινή απραξία και δυσμένεια του  πολιτικού  συστήματος  .Διαπίστωση πρώτη : έντονη η απουσία προγράμματος , λόγου και οράματος , μέχρι στιγμής πάντα !!Αισθητή η επιχειρηματολογία του τύπου ¨καταγγέλλω τον αντίπαλο , επιρρίπτω ευθύνες, πετάω λάσπη …  Κρίσιμο και επίκαιρο  το ερώτημα εάν   διαθέτουν συγκεκριμένο  πρόγραμμα ; ρεαλιστικό   ,με προοπτική ; εφικτό στην εφαρμογή του και αποτελεσματικό στην λειτουργικότητά   του;  Δεν θα πρέπει να παραγνωρίσουμε και τις δυνατότητες μας ή τις αδυναμίες μας π.χ δεν έχουμε το ειδικό βάρος της Λάρισας .. Θα συνοδεύεται  από καινοτόμες πολιτικές ανάπτυξης συμβατές με την τοπογεωγραφία μας  ; όπως αγροτουρισμός , τουριστική ανάπτυξη του Όλυμπου ; νέες μορφές καλλιέργειας ; θα δημιουργεί  νέες θέσεις εργασίας ;  κτλ  , θα παραμείνουν οι νέοι στην περιοχή ή η αστυφιλία θα συρρικνώσει περισσότερο την περιοχή ,  καθιστώντας την τόπο γερόντων; Γνωρίζουν επί παραδείγματι οι τοπικοί ταγοί πως αυτοδικαίως η περιοχή μας ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ  νοσοκομείο;  Δεν μπορεί να έχουν  νοσηλευτικά ιδρύματα  και η Έδεσσα  και τα Γιαννιτσά ή το Μεσολόγγι και το Αγρίνιο    με πληθυσμιακά κριτήρια  καλύτερα από τα αντίστοιχα του νομού μας .Και εμείς όχι !  Ξέρετε τι σημαίνει αυτό ;τουλάχιστον 500 θέσεις εργασίας ! Δεν ακούσαμε όμως επ’ αυτού κάτι , έστω και σαν σύνθημα  ,από τους υποψηφίους! Δεν  ακούσαμε για ένα τμήμα Τ.Ε.Ι  στην πόλη μας ώστε να δοθεί ώθηση στην τοπική αγορά ! και το σημαντικότερο όλων βεβαίως , η δημιουργία χιονοδρομικού κέντρου στο πλέον αναγνωρίσιμο βουνό διεθνώς!!!! Τόση αδυναμία να αξιοποιήσουμε το ιερό βουνό; Έστω σαν ιδέα ! Έστω σαν πρόταση και απαίτηση,  Πολλές και ποικίλες οι ιδέες .Ο καθένας μπορεί να συνεισφέρει με τις σκέψεις του στην προσπάθεια για μια νέα αρχή ….Τελικά τι ισχύει;  Έλλειψη φαντασίας ή έλλειψη πόρων ;η μήπως και τα δύο μαζί ; και σε ποιο βαθμό ; Ρεαλισμός ή ουτοπία ; Θα δείξει ; Κοινή αγωνία μας η απουσία  κάποιων για αγωνιστική διάθεση . Χρειάζεται όντως ανανεωμένο  πολιτικό  προσωπικό  το οποίο με εργώδη προσπάθεια , πάθος για δημιουργία  , και  κοινή στρατηγική πίεσης-μετά το τέλος των εκλογών όλοι μαζί θα ζούμε πάλι  -  προς το  κράτος των Αθηνών , θα προσφέρει λύσεις  ή θα επιδίωξη κάτι ανάλογο. Προτιμούμε αυτό από την ακινησία και το τέλμα !Προτιμούμε να πραγματοποιηθεί έστω και ένα έργο παρά να αφεθούμε στην ανυποληψία  στην ανυπαρξία , μέχρι τώρα είχαμε αρκετούς ριξάσπιδες δεν χρειαζόμαστε άλλους !Οι ευκαιρίες χάνονται για τον τόπο μας και διερωτόμαστε γιατί; Όσοι δυσπιστούν στα λεγόμενα μας ας κοιτάξουν όμορους νομούς  και ας δούνε εκεί την ανάπτυξη που επί χρόνια πραγματοποιείται .Αλλά  εκεί οι τοπικοί άρχοντες αγωνίζονται , διεκδικούν και πιέζουν πρόσωπα και καταστάσεις  για επίτευξη στόχων .Εδω  ούτε το θρυλικό φράγμα δεν καταφέραμε να ολοκληρώσουμε  αν και είναι απαίτηση όλου του κόσμου της επαρχίας !!!
Οι  νέοι διεκδικούν πλέον λόγο και απαιτούν δεσμεύσεις για ένα μέλλον  διαφορετικό , με προοπτική , με ελπίδα  συνεχίστε με σκέψεις και απόψεις ……………δεν ανεχόμαστε πλέον την μοιρολατρική στάση ότι όλοι ίδιοι είναι ,άρα δεν υπολογίζουμε σε κάτι, υπολογίζουμε στον λόγο μας …..σε όλους εμάς που ενδιαφερόμαστε για τον τόπο μας και που ζούμε εδώ….. περιμένουμε προτάσεις και σκέψεις μακριά από δογματισμούς και παρωπίδες …..
Ουδεμία πίστωση χρόνου, απαντήσεις για τους νέους…. Και ας επιλέξουμε και εκλέξουμε νέα άτομα………

Ένας νέος .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου