Σελίδες

Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ της Κ.Ε.Δ.Ε. προς τα ΜΜΕ

Σε άρθρο της εφημερίδας «ΕΚΔΟΣΗ» (Αριθμ. φύλ. 567 – 29-9-2010) με τίτλο «Εκτέθηκε ανεπανόρθωτα η Κ.Ε.ΔΕ. στους δημότες», ο εκπρόσωπος της εταιρείας ταχυμεταφορών SPEEDEX κ. Τηλέμαχος Νικ. Γκαμπέτας, εξέπληξε δυσάρεστα τους αναγνώστες σας, καταγγέλλοντας και εγκαλώντας τη διοίκηση της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Ελασσόνας σχεδόν σε απολογία για δήθεν μεροληπτική ανάθεση της αποστολής των προσκλήσεων για τη διοργάνωση της 5ης Πανελλήνιας Γιορτής Φέτας. Τα όσα ισχυρίζεται είναι σκόπιμα, ψεύδη και συκοφαντικά.
Στο κείμενο θέτει διάφορα ερωτήματα ανάξια απάντησης. Θα απαντήσω όμως μόνο στα δύο. Ερωτά ο κ. Γκαμπέτας: α) Ποια είναι τα κριτήρια ανάθεσης της δουλειάς; Μήπως η προσωπική συμπάθεια του εκάστοτε δημοτικού υπαλλήλου ή συμβούλου; β) Αυτός ο τρόπος διαχείρισης και διοίκησης είναι προϊόν άγνοιας και ανικανότητας ή είναι εκ του πονηρού;
Αφήνει δηλαδή καθαρά ο κ. Γκαμπέτας υπονοούμενα για χρηματισμό. Το παρακάμπτω και απαντώ. Για την προώθηση των προσκλήσεων δύο ήταν τα κριτήρια: Χαμηλό κόστος (2.20 €) και γρήγορη εξυπηρέτηση. Αυτό ακριβώς πετύχαμε. Εάν κάναμε δεκτή τη δική του προσφορά (3.20 €) , το επιπλέον κόστος θα ήταν 1441,56 Ευρώ. Οι διαδικασίες που ακολουθούνται για την ανάθεση εργασιών είναι πάντα σύμφωνες με την νομοθεσία (Υπουργική απόφαση 35130/739/9-8-2010 ΦΕΚ 1291Β΄/11-8-2010) .

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
 ΤΗΣ  Κ.Ε.Δ.Ε

ΣΠΥΡΟΣ ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου