Σελίδες

Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

Πασχόπουλος, Καραγιάννης ή Αβρανάς; (apo to www.elassona-city.gr )

Συντάχθηκε απο τον/την Λιάνος Αντώνης   

  Από αυτήν εδώ την στήλη, ένα μήνα και..., πριν τις εκλογές του “Καλλικράτη” θα κάνουμε μια σύντομη ανάλυση των τριών υποψηφίων Δημάρχων και θα πούμε την γνώμη μας, αφού εσείς μας το ζητήσατε...


 Ο τωρινός Δήμαρχος Ελασσόνας κ. Γιώργος Πασχόπουλος, αναλαμβάνοντας σε μια δύσκολη εποχή, όπως ήταν (και θα ήταν για κάθε Δήμο) η απώλεια του αείμνηστου Δημάρχου Βασίλη Φαρμάκη, προσπάθησε να καθοδηγήσει την πόλη και τα λιγοστά Δημοτικά Διαμερίσματά της, σε μια πορεία ανάλογη των προκατόχων του και ίσως και με προοπτικές ανάπτυξης, μέσα από το ίδιο το κοινωνικό σύνολο.

 Στον τελευταίο απολογισμό, στην αίθουσα του θεάτρου “Βασίλης Φαρμάκης”, ο κ. Πασχόπουλος μίλησε για “εθελοντική προσφορά” των πολιτών και αυτό ήταν και το σημαντικότερο που μπορεί να εκφράσει ένας Δήμαρχος, για την πόλη του και για τους ίδιους τους πολίτες, που κατανοούν ότι για να καλυτερέψει η πόλη, χρειάζεται αυτόνομη προσπάθεια των ιδίων. Ο κ. Πασχόπουλος χαρακτηρίζεται από την κοινωνία ως ένας άνθρωπος με σωστή οικονομική διαχείρηση και είναι και αυτό που αυτοπροβάλλει (απολύτως φυσιολογικά) ο ίδιος στην προεκλογική του εκστρατεία.

 Ο πρώην Δήμαρχος, νυν υποψήφιος για το αξίωμα και δύο συνεχόμενες τετραετίες Δήμαρχος Ελασσόνας κ. Χρήστος Καραγιάννης, επιχειρεί να αναλάβει σε μια περίοδο που το κρας-τεστ είναι το σύνθημα “Όλη η Επαρχία-Ένας Δήμος”. Ένα “ρίσκο” όπως το χαρακτηρίζουν πολλοί αντίπαλοί του αλλά και ένα μεγάλο προσωπικό “στοίχημα” για τον ίδιο, που έχασε τις προηγούμενες εκλογές στο νήμα... Ένα προσωπικό “στοίχημα” όχι τόσο για λόγους γοήτρου αλλά και για λόγους, όπως δηλώνει “Πραγματικής συνεργασίας και επικοινωνίας με όλη την Επαρχία”. Ο κ. Καραγιάννης χαρακτηρίζεται από την κοινωνία, για την άριστη επικοινωνία του μαζί της, τον σεβασμό που εκπέμπει σε φίλους και εχθρούς αλλά και για την ικανότητα να “διευθύνει” τον μεγαλύτερο επαρχιακό Δήμο σε έκταση στην χώρα, έχοντας την εμπειρία από την προηγούμενη θητεία του, σε θέματα λειτουργικότητας και αντίληψης των προβλημάτων.

 Ο τρίτος υποψήφιος για την Δημαρχία, ο κ. Δημήτρης Αβρανάς, παίρνοντας την εντολή από τον κεντρικό πυλώνα του Κ.Κ.Ε., έχει καταφέρει μέσα στο λιγοστό διάστημα που ανέλαβε πρωτοβουλίες, να συσπειρώσει την δική του κοινωνικοιδεολογική τάξη και να της δώσει μια άλλη πνοή. Ξαφνικά, η τρίτη κατά σειρά πολιτική “φωνή” στην χώρα, απέκτησε στην Επαρχία την παλιά δυναμική της αίγλη, με μεγαλύτερη σε αριθμό παρουσία, σε πορείες, διαμαρτυρίες και εκδηλώσεις, ειδικά μετά την δύσκολη οικονομική κατάσταση της χώρας.

 Ο κ. Αβρανάς χαρακτηρίζεται από την κοινωνία, για την άφθαρτη πολιτική εικόνα του, για την όρεξη να προσφέρει και να δουλέψει, για την συσπείρωση αρκετών νέων της τωρινής γενιάς του αλλά και για το ότι λόγω και του νεαρού της ηλικίας του, δεν έχει αντιπαλότητες με κανέναν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου