Σελίδες

Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

Παρουσίαση βιβλίων του Κώστα Προκόβα

ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΛΙΒΑΔΙΩΤΩΝ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ


Παρουσιάζονται την επόμενη Κυριακή 17 Οκτωβρίου και ώρα 11 π.μ. τα δύο τελευταία βιβλία του Λιβαδιώτη συγγραφέα Κώστα Προκόβα με τίτλους "Οι καιροί, ο τόπος, οι άνθρωποι - Οδοιπορικό στο Λιβάδι Ολύμπου" και "Τότε που παίζαμε - Λαϊκά παραδοσιακά παιγνίδια του Λιβαδίου Ολύμπου" στην Αίθουσα Θεάτρου “Δημάρχου Βασιλείου Φαρμάκη” στην Ελασσόνα.

Την εκδήλωση διοργανώνει ο Σύλλογος Λιβαδιωτών Ελασσόνας σε συνεργασία με την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Ελασσόνας.

Στην παρουσίαση των βιβλίων θα μιλήσουν οι: Αχιλλέας Καψάλης, καθηγητής Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Γρηγόριος Βέλκος, εκπαιδευτικός-συγγραφέας, Γιώργος Συνεφάκης, πρόεδρος του Συλλόγου Λιβαδιωτών Θεσσαλονίκης "Ο Γεωργάκης Ολύμπιος" και ο ίδιος ο συγγραφέας.

Εξέχουσα μορφή και προσωπικότητα των γραμμάτων, ο Κώστας Προκόβας, πρ. Διευθυντής του Ιδρύματος Μ. Τριανταφυλλίδη του Α.Π.Θ., μέσα από το βιβλίο του “Οι καιροί, ο τόπος και οι άνθρωποι - Οδοιπορικό στο Λιβάδι Ολύμπου” καταθέτει τις δικές του μνήμες ως σπονδή στο βωμό της κοινωνικής μας συνείδησης, διεγείροντάς την και κρατώντας την άγρυπνη με απαράμιλλο τρόπο.

Για τα παιχνίδια μιας άλλης εποχής μιλά το βιβλίο του “Τότε που παίζαμε... Λαϊκά παραδοσιακά παιχνίδια του Λιβαδίου Ολύμπου”, παιχνίδια βγαλμένα από "σκουριασμένες" μνήμες, παιχνίδια αιματηρά, επηρεασμένα από τη βαρβαρότητα του πολέμου, αλλά και παιχνίδια ρομαντικά με ένα τσούρμο πιτσιρικάδων να τρέχει στο άγνωστο κυνηγώντας το όνειρο καβάλα σε ξύλινα άλογα, παίζανε κάποτε τα παιδιά στο Λιβάδι του Ολύμπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου