Σελίδες

Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

Στο ίδιο έργο θεατές

Η Λαϊκή Συσπείρωση Ελασσόνας  για το οδικό δίκτυο της επαρχίας με αφορμή το κλείσιμο των Τεμπών.

Φθινόπωρο και με τις πρώτες βροχές ξεπλένεται η σκόνη των μεγάλων έργων που περηφανεύονται επί δεκαετίες οι κυβερνώντες των δύο κομμάτων.
Ούτε λίγες δεν είναι οι μέρες που ο υπουργός κ. Μαγκριώτης με δηλώσεις του έκανε λόγο για την παράκαμψη Ελασσόνας και με τον κ. Πασχόπουλο να επιχειρηματολογεί για την αναγκαιότητα του συγκεκριμένου έργου.
Μόλις χθες έκλεισαν τα Τέμπη, το σκηνικό ίδιο, βροχή-καταπτώσεις βράχων, παράκαμψη μέσω Ελασσόνας.. Κι ακόμα δεν ήρθε ο χειμώνας.
Αμείλικτη όμως και η πραγματικότητα που μας προσγειώνει σε μια περιοχή που όπως φαίνεται ένας ακόμα χειμώνας θα μας βρει να προσπαθούμε να κυκλοφορήσουμε σε έναν πεπαλαιωμένο και κατεστραμμένο δρόμο ανάμεσα σε νταλίκες και χιλιάδες οχήματα.
Έναν δρόμο που δημιουργήθηκε την δεκαετία του ’60, σχεδιασμένος για τις ανάγκες και τα οχήματα της εποχής.
Πέρυσι παρακολουθούσαμε λόγω Τεμπών, έναν πραγματικό μαραθώνιο οχημάτων να καταπονεί υποδομές και οδόστρωμα χωρίς παράλληλα να γίνει έκτοτε καμία παρέμβαση από το κράτος που θα βελτίωνε τις ζημίες που έγιναν.
Η σημερινή δημοτική αρχή μαζί με την αντιπολίτευση αντί να διεκδικήσουν μαζί με τους κατοίκους της περιοχής άμεσες παρεμβάσεις, αλλά και την δημιουργία νέου πιο σύγχρονου και ασφαλούς δρόμου, παρακολουθούσαν βουβοί το «θέαμα» σαν να πρόκειται περί φυσικού φαινόμενου και άρα κατά την λογική των, αναγκαίου κακού.
Δεν πρόκειται ασφαλώς περί αναγκαίου κακού, αλλά ως στρατηγική επιλογή του κεφαλαίου να επενδύει μέσω των κυβερνήσεων πρωτίστως σε έργα και υποδομές που πολλαπλασιάζουν ταχύτατα το κέρδος τους(πχ Εγνατία Οδός- γρήγορες μεταφορές από και προς ΕΕ), αδιαφορώντας αν ταυτόχρονα πολλαπλασιάζονται  τα θύματα τροχαίων από τους κακούς και επικίνδυνους δρόμους στην υπόλοιπη χώρα.
Η Λαϊκή Συσπείρωση καταγγέλλει την αδιαφορία των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ καθώς και των εκφραστών των κομμάτων τους σε τοπικό επίπεδο που αποτελούν αντίστοιχα τα ψηφοδέλτια των κ. Πασχόπουλου και Καραγιάννη.
Οι  δημότες του δήμου μας, συνυπολογίζοντας και την στάση τους στο συγκεκριμένο θέμα πρέπει να στηθούν απέναντί τους με την ψήφο τους, στηρίζοντας την Λαϊκή Συσπείρωση  .
Θεωρούμε πως είναι σήμερα απαραίτητο να δημιουργηθεί ένα οδικό δίκτυο που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες των Δημοτών αλλά και των μεταφορών.
Δίνοντας το στίγμα μας  με αφορμή και αυτό το γεγονός, υποσχόμαστε να αναδείξουμε και να διεκδικήσουμε παράλληλα με τα προβλήματα που βιώνει η λαϊκή οικογένεια,  και το θέμα των σύγχρονων και ασφαλών δρόμων στην επαρχία μας,  χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση, με ταυτόχρονη κατάργηση όλων των διοδίων.
Διεκδικούμε άμεσα την επισκευή και συντήρηση της ΕΟ Λάρισας- Κοζάνης καθώς και όλων των παρακαμπτήριων που υπέστησαν ζημιές.
                                                                                        Σάββατο 16 Οκτώβρη 2010
Κατής Βασίλης
Υποψήφιος
Περιφερειακός Σύμβουλος
με την Λαϊκή Συσπείρωση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου