Σελίδες

Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠ. ΔΗΜΑΡΧΟ κ. ΠΑΣΧΟΠΟΥΛΟ

euxaristoume polu gia ta kala sas logia alla kai gia to xrono pou diathesate gia na mas apantisete .

Αγαπητά παιδιά,

Κατ'αρχάς, να σας συγχαρώ για το εγχείρημα που έχετε ξεκινήσει και που αφορά τη δημιουργία ενός blog το οποίο θα ανιχνεύει και θα αντιπροσωπεύει την περιοχή της επαρχίας Ελασσόνας. Το κανάλι του internet είναι ένα πολύ αναπτυσσόμενο μέσο το οποίο θα πρέπει να αξιοποιήσουμε όλοι ώστε να μπορέσουμε να εκμηδενίσουμε τις αποστάσεις και να ανταλλάζουμε εύκολα και γρήγορα ιδέες και απόψεις ειδικά σε μια μεγάλη γεωγραφικά περιοχή όπως είναι ο νέος διευρυμένος δήμος Ελασσόνας.

Σε ότι αφορά τα ερωτήματα που θέτετε.

1. Εξεύρεση χρημάτων και πόρων

Η εξεύρεση χρημάτων και πόρων είναι σίγουρα μια δύσκολη υπόθεση ειδικά στις εποχές που διανύουμε. Παρ΄όλα αυτά, ο νέος δήμος θα διαχειριστεί σχεδόν στο σύνολό του τους τακτικούς προϋπολογισμούς των 6 δήμων και 3 κοινοτήτων που προϋπήρχαν.
Με καλό προγραμματισμό και χρηστή διαχείριση (κάτι που έχουμε αποδείξει στην τωρινή μας θητεία ότι μπορούμε να κάνουμε) δύνανται να επιτευχθούν οικονομίες κλίμακας που θα μπορέσουν να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες της περιοχής.
Επιπλέον, η αξιοποίηση των κοινοτικών προγραμμάτων (συγκεκριμένο ποσοστό του ΕΣΠΑ αφορά δράσεις δήμων) θα μας προσφέρει ακόμη ένα εργαλείο συλλογής πόρων. Βέβαια, απαραίτητη προϋπόθεση για αυτό είναι να διεκδικήσουμε και να "κατεβάσουμε" προτάσεις για έργα κάτι που επίσης έχουμε δείξει στην μέχρι τώρα πορεία μας.

2. Όλυμπος – Τουριστική Ανάπτυξη - Κληρονομιά


Η ανάδειξη, διαφύλαξη και ανάπτυξη των φυσικών πόρων της περιοχής θα πρέπει να γίνει με επίκεντρο το ‘Εθνικό Μνημείο της Φύσης’, τον Όλυμπο. Η Ανάπτυξη του αυτή θα πρέπει να βασισθεί στο τρίπτυχο ‘ΦΥΣΗ – ΙΣΤΟΡΙΑ – ΠΑΡΑΔΟΣΗ’, στην ανάδειξη της επωνυμίας ‘Ολυμπος’ και την σύνδεσή της με την Ελασσόνα σαν βάση προώθησης του τριπτύχου. Παράλληλα, και οι άλλοι 3 Άξονες μπορούν, και θα πρέπει να αξιοποιήσουν την επωνυμία ‘Όλυμπος- Ελασσόνα’.

Μερικές μόνο ιδέες είναι:

Μορφές Τουρισμού :
1. Ο Ορειβατικός, φυσιολατρικός, περιήγησης, αναψυχής καθ’όλο το έτος
2. Ο Παραθεριστικός με συνδυασμό βουνού – θάλασσας σε σύνδεση με την ανατολική πλευρά του Ολύμπου & τις παραλίες
3. Ο ιστορικός, θρησκευτικός
4. Ο Εκπαιδευτικός τουρισμός με κοινά τα σχολεία αστικών κέντρων και τους γονείς μαθητών (ήδη έχουν γίνει σημαντικά βήματα με τη λειτουργία του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης)


Φύση
5. Δημιουργία δύο (2) Ορειβατικών Καταφυγίων σε θέσεις προσβάσιμες από την πλευρά της Ελασσόνας, σε συνεργασία με τον Ε.Ο.Σ.
6. Δημιουργία – διάνοιξη μονοπατιών περιπάτων αναψυχής για περιήγηση στην φύση του Ολύμπου.


Φύση + Ιστορία
7. Αναδιαμόρφωση του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Ελασσόνας σε ‘Μουσείο Φύσης και Ιστορίας Ολύμπου’,
8. Ταυτόχρονα σύνδεσή του με το νέο ‘Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης’ (και μετονομασία του σε Κ.Π.Ε. Ολύμπου).
9. Υλοποίηση ‘Διεθνούς Συνεδρίου για τον Όλυμπο’ με Ιστορική και Περιβαλλοντική χροιά,


3. Αθλητική ανάπτυξη

Η περιοχή μας έχει πλούσια παράδοση στον αθλητισμό. Για να στηριχθεί η παράδοση αυτή θα πρέπει ο νέος δήμος να μπορεί να συνδράμει σε όλους ανεξαιρέτως τους αθλητικούς συλλόγους της επαρχίας Ελασσόνας. (ήδη η δημοτική αρχή το έχει κάνει πράξη με τους συλλόγους της Ελασσόνας).
Επιπλέόν, επιβάλλεται να αναβαθμιστούν οι αθλητικές μας εγκαταστάσεις.
Αυτό θα γίνει με:
Τοποθέτηση παρκέ στο κλειστό γυμναστήριο Ελασσόνας
Συντήρηση χλοοτάπητα και περιβαλλόντων χώρων των γηπέδων ποδοσφαίρου Ελασσόνας-Τσαριτσάνης
Συντήρηση και αναβάθμιση γηπέδων τένις Ελασσονίτη ποταμού
Συντήρηση και αναβάθμιση γηπέδων σε όλη την επαρχίας Ελασσόνας (π.χ. μεταφορά γηπέδου Πυθίου σε νέο χώρο)

4. Έργα οδοποιίας και άλλα έργα υποδομής

Η παρούσα δημοτική αρχή έχει αποδείξει ότι μπορεί να διεκδικήσει και να προχωρήσει έργα ανάπτυξης και οδοποιίας που θα αποτελέσουν βασικό μοχλό ανάπτυξης για την περιοχή μας. Για του λόγου το αληθές, έχει δημοπρατηθεί και προχωρά η χάραξη της περιμετρικής οδού Ελασσόνας, συνολικού προυπολογισμού 3,6 εκατ. Ευρώ. Ταυτόχρονα με αυτό θα πρέπει να προχωρήσουμε άμεσα την κατασκευή την σύνδεση με την ΠΑΘΕ Αθηνών και την Εγνατία οδό.
Ας μην ξεχνάμε όμως και άλλα πολύ σημαντικά έργα βασικών υποδομών.
Εμείς δημοπρατήσαμε και προχωράμε τη σύνδεση με το νερό Κεφαλοβρύσου προϋπολογισμού 2,6εκατ. Ευρώ ενώ ολοκληρώνουμε και το υπόλοιπο της αποχέτευσης Δήμου Ελασσόνας προϋπολογισμού 4,5εκατ, Ευρώ. Και ήμασταν εμείς που λειτουργήσαμε το βασικό δίκτυο αποχέτευσης της πόλης της Ελασσόνας στην αρχή της θητείας μας. Επίσης λειτουργήσαμε τον βιολογικό καθαρισμό ώστε να μην πέφτουν τα λύματα στον Ελασσονίτη ποταμό και τον Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων ώστε να απαλλαγούμε μια και καλή από τις χωματερές.

Με όλες τις παραπάνω ενέργειες θα καταστήσουμε την περιοχή μας έναν ζωντανό δήμο που αξίζει να ζεις. Έτσι θα κρατήσουμε τη νεολαία κοντά μας.

Βέβαια, είναι πολλά περισσότερα αυτά που πρέπει να ειπωθούν και να γίνουν σε συνεργασία με τη νεολαία και τους φορείς. Για το λόγο αυτό σας προσκαλούμε στη βραδιά νεολαίας που θα διοργανώσουμε το Σάββατο στο café-bar “Mine” αλλα και είμαστε στη διάθεσή σας στο εκλογικό μας κέντρο στη Στοά Σιδηρόπουλου για να γνωριστούμε και να συζητήσουμε.

Με εκτίμηση
Ο Δήμαρχος Ελασσόνας και εκ νέου Υποψήφιος
Γιώργος Πασχόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου