Σελίδες

Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2010

Δήλωση του Δημήτρη Αβρανά, υποψήφιου Δημάρχου με τη “Λαική Συσπείρωση”

“H εξαγορά της ΜΕΒΓΑΛ από τη VIVARTIA είναι μια αρνητική εξέλιξη τόσο για τους κτηνοτρόφους της χώρας και της επαρχίας μας, όσο και για τους εργαζόμενους και τα άλλα λαικά στρώματα που καταναλώνουν τα γαλακτοκομικά προιόντα.


 Καταρρίπτεται ο μύθος της ελεύθερης οικονομίας και του αναταγωνισμού που υποτίθεται ότι θα εξασφάλιζαν υψηλές τιμές παραγωγού και χαμηλές τιμές καταναλωτή.

 Η αποχώρηση πριν 2 χρόνια από την αγορά της ΦΑΓΕ είχε σαν αποτέλεσμα την κατακόρυφη πτώση κατά 40% των τιμών παραγωγού του αγελαδινού γάλακτος, με αποτέλεσμα την καταστροφή και το κλείσιμο εκατοντάδων αγελαδοτροφικών νοικοκυριών. Η αρνητική αυτή εξέλιξη θα φέρει νέους άνεργους, νέους κατεστραμμένους κτηνοτρόφους, υψηλότερες τιμές στα γαλακτοκομικά προιόντα.

 Κριτήριο αυτών των εξαγορών είναι το κέρδος των μεγαλοβιομηχάνων, που θα προέλθει από την μονοπώληση της αγοράς γαλακτοκομικών προιόντων  στη χώρα μας, που σε μεγάλο βαθμό πλέον θα είναι εισαγόμενα από χώρες της Ε.Ε..Τίποτα καλό λοιπόν δεν πρέπει να περιμένουν οι κτηνοτρόφοι και οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι και η νεολαία από τη συνέχιση αυτής της πολιτικής που όπως αποδεικνύεται, έχει χρήματα μόνο για την πλουτοκρατία και τους καπιταλιστές.

 Η απάντηση θα πρέπει να είναι καταδίκη της πολιτικής που δημιουργεί, συντηρεί, και αναπτύσσει μονοπώλια και πολυεθνικές. Να καταδικαστούν οι συνδυασμοί των κομμάτων της Ε.Ε., του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του μνημονίου και να υπερψηφιστούν οι συνδυασμοί της “Λαικής Συσπείρωσης”, που θα συμβάλουν στη συγκρότηση του μετώπου των λαικών δυνάμεων για να αναδειχθεί ο άλλος δρόμος ανάπτυξης, της λαικής εξουσίας και οικονομίας, που εξυπηρετεί τα λαικά συμφέροντα”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου