Σελίδες

Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2010

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΠΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

Ενδιαφέρουσες ανακοινώσεις περιλαμβάνει η Επιστημονική Ημερίδα Τοπικής Ιστορίας που διοργανώνει η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση - Επαρχείο Ελασσόνας, η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Ελασσόνας και ο Όμιλος Φίλων της Θεσσαλικής Ιστορίας. Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στις 11 Σεπτεμβρίου 2010 στην αίθουσα Θεάτρου «Δημάρχου Βασιλείου Φαρμάκη».

Στην Ημερίδα θα αναπτυχθούν θέματα Ιστορίας, Αρχαιολογίας, Λαογραφίας και Γλωσσολογίας που θα αφορούν τους οικισμούς της Επαρχίας Ελασσόνας, όπως πληροφορίες για τα Μοναστήρια της Αγίας Τριάδας Γιαννωτών, της Μονής Σπαρμού Ολύμπου, για την Περραιβική  Τρίπολις, για τα κηρυγμένα μνημεία της Επαρχίας Ελασσόνας, για την τελευταία περίοδο της Οθωμανικής κατοχής, για τη λειτουργία των σχολείων στην Τσαριτσάνη και άλλα σημαντικά θέματα που καλύπτουν πολλές πτυχές της ιστορίας της Επαρχίας Ελασσόνας.

Στην ημερίδα που θα αρχίσει στις 9.30 π.μ. το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2010 στην αίθουσα Θεάτρου «Δημάρχου Βασιλείου Φαρμάκη», θα γίνουν συνολικά 14 ανακοινώσεις.  Είναι μια ευκαιρία για όλους μας να μάθουμε κάποια από τα πολλά κομμάτια της Ελασσονίτικής ιστορίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου