Σελίδες

Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2010

Λένε «όχι» στο λιγνίτη

Τη δική του …σφυγμομέτρηση για την αξιοποίηση ή όχι των κοιτασμάτων λιγνίτη που βρίσκονται στο υπέδαφος Δομένικου και Αμουρίου πραγματοποίησε ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Δομένικου. 

Σύμφωνα με την τάση που κατέγραψε ο Σύλλογος, απόρροια περίπου εκατό ερωτηματολογίων, προκύπτει ότι το 86% των κατοίκων, ανάμεσά τους και Λαρισαίοι λένε «όχι» στην αξιοποίηση του λιγνίτη της περιοχής τους.

Σύμφωνα με στοιχεία του Συλλόγου το μεγαλύτερο ποσοστό των συμμετεχόντων είναι κάτοικοι του Δομένικου 54,12%, το ποσοστό του υπόλοιπου νομού Λαρίσης ανέρχεται σε 24,71% και το υπόλοιπο ποσοστό ανέρχεται σε 21,17 %.

Ανάμεσα σε αυτούς 63,5 % άνδρες 36,5 % γυναίκες όλων των ηλικιών, με την πλειοψηφία 61,18 %, να κυμαίνεται στις ηλικίες 25 – 50 ετών. 

 

1 σχόλιο:

  1. το βασικο ερωτημα που τιθεται συμπολιτες ειναι το εξης:μεταξυ της μη αναπτυξης η της υφεσης τι εστι προτιμοτερον :η παραγωγη συρικνωνεται η αγοραστικη μας δυναμη επισης, και σημαντικον επισης ο πληθυσμος της επαρχιας γηρασκει ναι στον λιγνιτη.....με προυποθεσεις και ορους αυστηρους για το περιβαλλον και την ποιοτητα ζωη μας.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή