Σελίδες

Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2010

Η ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΑΣΧΟΠΟΥΛΟΥ

«ΔΗΜΟΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ – ΟΛΥΜΠΟΥ ΠΟΛΙΤΕΙΑ»
"Αγαπητές συμπολίτισσες  και αγαπητοί συμπολίτες,

Βρισκόμαστε μπροστά στις  εκλογές του Νοέμβρη του 2010 για τη νέα δημοτική αρχή του Δήμου Ελασσόνας.
Στις εκλογές που γίνονται για πρώτη φορά στη χώρα μας με το θεσμικό πλαίσιο που θέτει ο «Καλλικράτης».

Στην ιδιαίτερα κρίσιμη αυτή συγκυρία για το μέλλον της περιοχής, έτσι όπως  ορίζεται, πλέον, στα όρια του νέου Ενιαίου Δήμου Ελασσόνας δημιουργήσαμε τον Συνδυασμό μας, «Δήμος Ελασσόνας – Ολύμπου Πολιτεία».

Ευθύνη όλων είναι να αποτελέσει ο νέος μας Δήμος εργαλείο προώθησης των αιτημάτων, που για χρόνια η περιοχή μας διεκδικεί.

Τα κοινά προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή, η γεωγραφική θέση, τα  γεωμορφολογικά στοιχεία, ο γεωργικός και κτηνοτροφικός χαρακτήρας της, τα οικονομικά δεδομένα, το κοινό οδικό δίκτυο, η κοινή ιστορική και αρχαιολογική διαδρομή καθιστούν την περιοχή Ελασσόνας ένα ενιαίο σύνολο.


Ο Συνδυασμός «Δήμος Ελασσόνας – Ολύμπου Πολιτεία»  θεωρεί, πως ένας ισχυρός, διοικητικά και οικονομικά Δήμος, είναι το εχέγγυο για να βγει η περιοχή μας από την απομόνωση και να τολμήσει την είσοδό της σε νέα τροχιά ανάπτυξης, να διεκδικήσει κονδύλια για μεγάλα έργα προς όφελος των κατοίκων ολόκληρης της περιοχής Ελασσόνας.

Η περιοχή μας, οι γεωργοί, οι κτηνοτρόφοι, οι επαγγελματίες, οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, πλήττονται και αυτοί από τα νέα μέτρα, μέσα στο γενικότερο πλαίσιο της οικονομικής κρίσης της χώρας.

Είναι για μας σαφές, ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση οφείλει να είναι κοντά στον πολίτη, να αμβλύνει τις αντιθέσεις και τις κοινωνικές αδικίες, να ενισχύει τις ασθενέστερες και οικονομικά αδύναμες κοινωνικές ομάδες.

Ο Συνδυασμός μας «Δήμος Ελασσόνας – Ολύμπου Πολιτεία» έχει την συναίσθηση της κρισιμότητας αυτών των εκλογών και σαν νέα Δημοτική Αρχή  θα χαράξει την κοινή πορεία της περιοχής, την πορεία προς την ανάπτυξη, την έξοδο από την απομόνωση, τη διαφύλαξη του μοναδικού φυσικού πλούτου.

Ο Συνδυασμός μας «Δήμος Ελασσόνας – Ολύμπου Πολιτεία» διακηρύσσει απερίφραστα πως η αναπτυξιακή πολιτική του Δήμου θα στοχεύει στη διασφάλιση του εισοδήματος των πολιτών μέσα από τη λύση παλιών και χρόνιων προβλημάτων όπως: Φράγμα Αγιονερίου, παράκαμψη Ελασσόνας, σύνδεση με ΠΑΘΕ – Εγνατία, ανάδειξη αρχαιοτήτων, προστασία του περιβάλλοντος, τόσο με την κάθετη αντίθεσή μας σε κάθε μορφή αξιοποίησης των κοιτασμάτων του λιγνίτη, όσο και με την προσεγμένη και σαφή θέση μας για την ανάδειξη του Ολύμπου, πάντα σε αρμονία με το παρθένο της περιοχής.

Οι  Σ τ ό χ ο ι   μας για την ανάπτυξη της περιοχής είναι:
Η ανάδειξη του Δήμου Ελασσόνας σε ένα δυναμικό, πρωτοποριακό Δήμο με καινοτόμες δράσεις για την ανάπτυξη.
Ο ανθρωποκεντρικός χαρακτήρας της ανάπτυξης για συγκράτηση και αύξηση του πληθυσμού, διαφύλαξη της συνοχής του κοινωνικού ιστού του Δήμου, αύξηση των ευκαιριών απασχόλησης και ενίσχυση του εισοδήματος.
Η ανάδειξη, διαφύλαξη και ανάπτυξη των φυσικών πόρων με επίκεντρο το Εθνικό Μνημείο της Φύσης, τον Όλυμπο.
Η δημιουργία θετικού «οικονομικού ισοζυγίου» (πλεονάσματος) για την περιοχή, με σκοπό την επανεπένδυση σε νέες ανάγκες / υπηρεσίες και βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών.

Ο νέος Ενιαίος Δήμος Ελασσόνας προτείνουμε  να ακολουθήσει ένα πρότυπο ανάπτυξης με άξονες:
Τη Γεωργία, σε μετεξελιγμένη μορφή με νέες καλλιέργειες και εξαγωγικό προσανατολισμό.
Την Κτηνοτροφία με πιο συστηματική ανάδειξη, καθετοποίηση και τυποποίηση των τοπικών προϊόντων.
Την εξέλιξη της Μεταποίησης στο πλαίσιο της καθετοποίησης γεωργικών και κτηνοτροφικών προϊόντων και την αναβίωσή της αναφορικά με τοπικά, βιοτεχνικά – χειροτεχνικά προϊόντα.
Τον Τουρισμό σαν νέα μορφή ανάπτυξης με πλείστες υπο-περιπτώσεις και θεματικές δυνατότητες, που θα λειτουργήσει και σαν μοχλός ανάπτυξης της γεωργίας, κτηνοτροφίας και μεταποίησης μέσω της αύξησης της επισκεψιμότητας της περιοχής και της  ζήτησης επώνυμων τοπικών προϊόντων.

 Ο Συνδυασμός «Δήμος Ελασσόνας – Ολύμπου Πολιτεία» αποτελεί συνέχεια του Συνδυασμού του αείμνηστου Δημάρχου Βασίλη Φαρμάκη και ενισχύεται με παλιές δοκιμασμένες, αλλά και νέες υγιείς, δημοκρατικές, παραγωγικές δυνάμεις απ’ όλη την περιφέρεια του νέου Ενιαίου Δήμου. Δυνάμεις, που δεσμεύονται να αγωνιστούν από κοινού για ένα Δήμο, ο οποίος θα εγγυάται τη νομιμότητα στη λειτουργία των θεσμικών διαδικασιών, τη διαφάνεια στη διαχείριση των οικονομικών, την αμοιβαία σχέση εμπιστοσύνης στις συναλλαγές του Δήμου με τους δημότες και την εξυπηρέτηση των πολιτών, από  την έδρα του Δήμου μέχρι τον πιο απομακρυσμένο οικισμό.

 Ο Συνδυασμός «Δήμος Ελασσόνας – Ολύμπου Πολιτεία» είναι ανοιχτός σε όλους τους πολίτες ανεξάρτητα από τις πολιτικές τους πεποιθήσεις, ανεξάρτητα από την κοινωνική και πολιτική τους τοποθέτηση. Ανοιχτός σε φορείς, ανοιχτός σε προτάσεις και ιδέες, που αποσκοπούν στο να καταστήσουν το Δήμο Ελασσόνας δυναμικό εργαλείο ανάπτυξης".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου