Σελίδες

Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

Πανελλήνια Γιορτή Φέτας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

    Άρχισαν και συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς οι προετοιμασίες για την 5η Πανελλήνια Γιορτή Φέτας που θα πραγματοποιηθεί στις 25 – 26 και 27 Σεπτεμβρίου στην Ελασσόνα.
    Είναι μια από τις σημαντικότερες διοργανώσεις που λαμβάνουν χώρα στο Θεσσαλικό και όχι μόνο χώρο. Οι εκδηλώσεις αναμένεται να προσελκύσουν χιλιάδες επισκέπτες από όλες τις γωνιές του Ελλαδικού χώρου, όπως και στις τρεις προηγούμενες διοργανώσεις οι οποίες είχαν στεφθεί από απόλυτη επιτυχία.
Η φέτα είναι βασικός κρίκος στην διατροφική αλυσίδα, πηγή υψηλής πρωτεΐνης ασβεστίου, βιταμινών και στοιχείων. Εθνικό προϊόν, έχει θέση πλήρους φαγητού στο ελληνικό τραπέζι, γνωστό άλλοτε για την απαλότητά του και άλλοτε για την αψάδα της γεύσης του, έχει συνδεθεί πολύ στενά με την ευρύτερη περιοχή της Ελασσόνας, όπου οι ανεπαρκείς πεδινές εκτάσεις και η αδύναμη άρδευση, υποχρέωσαν τον πληθυσμό στην κτηνοτροφία. Οι επιχειρήσεις σήμερα έχουν εκσυγχρονιστεί αλλά η ποιότητα υπηρετείτε πάντα και σταθερά. Έτσι, σήμερα η περιοχή της Ελασσόνας, κατέχει μια από τις πρώτες θέσεις στην ετήσια παραγωγή φέτας στην Ελλάδα.
Το επαρχείο Ελασσόνας, οι δήμοι και οι κοινότητες της επαρχίας Ελασσόνας και η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Ελασσόνας, σε συνεργασία με φορείς από όλη την Ελλάδα, θέλοντας να συμβάλουν τα μέγιστα στην ανάπτυξη της περιοχής αλλά και να τιμήσουν το προϊόν «Φέτα», οργανώνουν την 5η Πανελλήνια Γιορτή Φέτας στην Ελασσόνα.
Το πλούσιο πρόγραμμα, περιλαμβάνει έκθεση του προϊόντος σε εκθεσιακά περίπτερα, επιστημονική ημερίδα, γευσιγνωστικές βραδιές, πολιτιστικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, συναυλίες, παιχνίδια για παιδιά, επίδειξη παρασκευής φέτας και πολλές εκπλήξεις… Φέτος οι μέρες της γιορτής άλλαξαν σε σχέση με τις προηγούμενες γιορτές, με στόχο να προσελκύσουμε την μαθητική  νεολαία την Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου με εκδηλώσεις ειδικά για αυτούς.

Ένα σημαντικό κομμάτι των εκδηλώσεων και στο οποίο οι διοργανωτές δίνουν μεγάλη βαρύτητα είναι η επιστημονική ημερίδα που θα γίνει την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίο,υ πρωί και απόγευμα, στην αίθουσα «Δημάρχου Βασιλείου Φαρμάκη».  Θέμα της : «Φέτα, το Ελληνικό τυρί. Είναι υπόθεση όλων μας...».
 Στη συγκεκριμένη επιστημονική διημερίδα θα συμμετέχουν πανεπιστημιακοί, εκπρόσωποι υπουργείων, πανεπιστημίων, φορέων και ινστιτούτων, παραγωγικών τάξεων και άλλοι. Σκοπός της είναι να αναδειχθεί η φέτα και να καταλάβει το προϊόν τη θέση που του αξίζει στην ελληνική και παγκόσμια αγορά.

Ξεχωριστό ενδιαφέρον στην 5η Πανελλήνια Γιορτή Φέτας θα δώσει η επίδειξη τυροκόμησης από το Τ.Ε.Ε. Γαλακτοκομίας Ιωαννίνων. Σπουδαστές και καθηγητές της σχολής θα αναλάβουν να μας δείξουν μερικά από τα μυστικά παραγωγής του τυριού την Κυριακή και την Δευτέρα το πρωί  σε ειδικό περίπτερο στην Κεντρική πλατεία Ελασσόνας.

Όλες τις παραπάνω πληροφορίες για την 5η Πανελλήνια γιορτή φέτας αλλά και άλλα ενδιαφέροντα θέματα μπορείτε να τις βρείτε στις σελίδες της ιστοσελίδας www.giortifetas.gr .

Όλες οι εκδηλώσεις τελούν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Συμμετέχουν, του Υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, η Γεν. Γραμ. Περιφέρειας Θεσσαλίας, η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Λάρισας, η Κεντρική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδας Κ.Ε.Δ.Κ.Ε., το Επιμελητήριο Λάρισας, η Τ.Ε.Δ.Κ. Ν.Λάρισας και ο Ελληνικός Οργανισμός Γάλακτος και Κρέατος.
Την οργάνωση των εκδηλώσεων έχουν το Επαρχείο Ελασσόνας,  ο Δήμος Ελασσόνας και η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Ελασσόνας που έχει την κεντρική ευθύνη όλων των εκδηλώσεων.

Web site: www.giortifetas.gr
E- mail : info@giortifetas.gr  / deptakal@hol.gr

ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ:2493025440 – FAX: 2493025053, ΚΙΝΗΤΟ: 6974233850 (κ. Σαμώτας)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου