Σελίδες

Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

Σταματήστε την παραπληροφόρηση!



Συντάχθηκε απο τον/την Λιάνος Αντώνης   

   Εμφανίζουν ως δεδομένο γεγονός ότι η Ελασσόνα προχωράει εδώ και χρόνια στην εξόρυξη λιγνίτη!



 Στην ιστοσελίδα www.cosmo.gr η αναστάτωση είναι κάτι περισσότερο από μεγάλη για τους αναγνώστες της Ελασσόνας! Και όμως το κάνανε και αυτό οι υψηλά υφιστάμενοι του κράτους και η ηλεκτρονική πανελλαδική σελίδα δημοσιοποίησε ένα στοιχείο-ντοκουμέντο για να αφυπνίσει τους Ελασσονίτες!!! Διαβάστε τι αναφέρει ακριβώς το cosmo.gr:


 Στο βιβλίο της ΣΤ' Δημοτικού προσπαθούν να αποτρέψουν τις αντιδράσεις για ανέγερση εργοστασίου λιγνίτη στην Ελασσόνα, αφού το ζήτημα παρουσιάζεται ως “γεγονός” σχολικό εγχειρίδιο “Ερευνώ και Αποκαλύπτω”. Στο βιβλίο αυτό, αλλά και στο διδασκαλικό βοήθημα “Τετράδιο Εργασιών” αναφέρεται καθαρά ότι στην περιοχή της Ελασσόνας λειτουργεί ήδη θερμοηλεκτρικό εργοστάσιο της ΔΕΗ που χρησιμοποιεί λιγνίτη, τη στιγμή που οι τοπικοί φορείς αγωνίζονται για να αποτραπεί ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Η υπόθεση ήρθε στο φως από ρεπορτάζ της εφημερίδας “Ελευθερία” της Λάρισας, όπου παρουσιάζεται και η επίμαχη σελίδα 69. Εκεί, αναφέρεται  η ετήσια παραγωγή λιγνίτη το 1997 ήταν περίπου 60.000.000 τόνοι, οι οποίοι προέρχονται από τα ορυχεία της Δυτικής Μακεδονίας, της Δράμας, της Ελασσόνας (!!!) και της Μεγαλόπολης. Σε άλλο σημείο, μάλιστα (σελίδα 89), αναφέρεται: “ζητάμε από τους μαθητές να αναφέρουν εάν γνωρίζουν που υπάρχουν εργοστάσια της ΔΕΗ που λειτουργούν με λιγνίτη, ως πηγή ενέργειας. Εάν δεν γνωρίζουν τους βοηθάμε αναφέροντας ότι τέτοια εργοστάσια υπάρχουν στην Δράμα, στις περιοχές της Πτολεμαΐδας, του Αμυνταίου, της Ελασσόνας και της Μεγαλόπολης, εκεί δηλαδή που υπάρχουν κοιτάσματα λιγνίτη”.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, με τον τρόπο αυτό εμπεδώνεται η άποψη στους μαθητές ότι στην Ελασσόνα λειτουργεί ήδη εργοστάσιο που χρησιμοποιεί λιγνίτη, τη στιγμή που το ενδεχόμενο αυτό εξετάζεται ως μελλοντικός σχεδιασμός της επιχείρησης, ο οποίος - μάλιστα - συναντά ισχυρές αντιδράσεις, τόσο από σημαντικό τμήμα του πληθυσμού, όσο και από περιβαλλοντικές οργανώσεις.

1 σχόλιο:

  1. φιλε αυτοι που μας κυβερνουν δουλευουν σε βαθος δεκαετιων σκεψου οτι μας διοικουν οι παπανδρεου και οι απογονοι του βενιζελου εναν αιωνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή