Σελίδες

Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

Γιατί είναι “θρίλερ” η επόμενη Κυριακή;

Συντάχθηκε απο τον Λιάνος Αντώνης   (www.elassona-city.gr)

  Λοιπόν να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα, για να ξέρει και ο κόσμος, που πραγματικά είναι αδιάφορος και αυτό δεν φαίνεται μόνο από το 30% της αποχής αλλά και από την άγνοια που δηλώνουν για τις εκλογικές διαδικασίες οι νέοι και οι νέες ψηφοφόροι.



 Πρώτον και κυριότερον! Οδηγούμαστε σε επαναληπτική εκλογική διαδικασία την Κυριακή 14 Νεομβρίου. Ο υποψήφιος Δήμαρχος και Δήμαρχος Ελασσόνας κ. Γιώργος Πασχόπουλος προηγείται με 1,3% σε ΟΛΟΚΛΗΡΟ τον Διευρυμένο Δήμο Ελασσόνας του υποψηφίου Δημάρχου και επί 8 χρόνια πρώην Δημάρχου πια Ελασσόνας, κ. Χρήστου Καραγιάννη.

 Επειδή έγινε αφορμή να μπερδευτούν φοιτητές και Ελασσονίτες που δεν κατοικούν στην Επαρχία, ο κ. Γιώργος Πασχόπουλος προηγείται στον ΠΑΛΙΟ Δήμο Ελασσόνας με 900 ψήφους διαφορά και αυτό εξέδωσε με Δελτίο Τύπου και ο Συνδυασμός του. Επειδή όμως ο “Καλλικράτης” είναι το νομοσχέδιο που μιλά για ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΣΗ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟΝ ΝΕΟ ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΟ ΔΗΜΟ, ο  κ. Πασχόπουλος που τερμάτισε πρώτος, με ποσοστό 46,21% έναντι 44,91% του κ. Καραγιάννη, δεν μπόρεσε να ξεπεράσει το 50+% και οδηγούμαστε σε επαναληπτική διαδικασία.

 Τώρα ο κ. Δημήτρης Αβρανάς, που ήταν ο τρίτος υποψήφιος για την Δημαρχία και συγκέντρωσε 8,88% καταλαμβάνει τουλάχιστον δύο (αν όχι τρεις έδρες) στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο. Ο Συνδυασμός του κυρίου Αβρανά που στηριζόταν από το Κ.Κ.Ε. απέσπασε 2.458 ψήφους και αν αναλογιστεί κανένας τα παλιά στοιχεία περί ψηφόρων, σε πανεπαρχιακό επίπεδο των 3.500 προσκείμενων στο Κομμουνιστικό Κόμμα, ο κ. Αβρανάς έκανε έναν πολύ καλό εκλογικό αγώνα.

 Δεύτερον. Αυτήν την Κυριακή οι πολίτες καλούνται να επιλέξουν ανάμεσα σε δύο άτομα, για νέο Δήμαρχο Ελασσόνας. Οι κ. Πασχόπουλος και Καραγιάννης έχουν τα δικά τους άτρωτα και τρωτά σημεία. Ο κ. Πασχόπουλος είναι αυτός που κέρδισε κατά κόρον τις εντυπώσεις ειδικά στα χωριά του Δήμου Ελασσόνας και στην ίδια την κωμόπολή μας ενώ ο κ. Καραγιάννης ήταν αυτός που κέρδισε τις εντυπώσεις σε χωριά της Επαρχίας και ειδικά στο Δημοτικό Διαμέρισμα Λιβαδίου.

 Το να χαρακτηρίζεται από τους δημοσιογράφους της περιοχής, ως ένα εκλογικό “θρίλερ” η αναμέτρηση της Κυριακής, πηγάζει η συγκεκριμένη φράση από το ότι οι 361 ψήφοι διαφορά του Γιώργου Πασχόπουλου με τον Χρήστο Καραγιάννη, σε μια εκλογική διαδικασία με εγεγγραμένους 41.385 ψηφοφόρους (οι 28.641 ψήφισαν) δημιουργεί από μόνο του ένα σκηνικό, με προβάδισμα του πρώτου και “μη τελευταίας λέξης” του δεύτερου. Εάν βάλουμε στο μυαλό μας ότι η δήλωση του κ. Αβρανά για μη συμμετοχή των δικών του ψηφοφόρων, αυτήν την Κυριακή ή για επιλογή του “λευκού” προδιαγράφει ένα από τα μεγαλύτερα εκλογικά “θρίλερ”, ίσως πιο μεγάλο και από το βράδυ της Κυριακής του 2006, με την νίκη του αείμνηστου Δημάρχου Βασίλη Φαρμάκη, απέναντι στον Χρήστο Καραγιάννη, για λίγες δεκάδες, τότε, ψήφους.

 Αυτό που μένει ως κερδισμένο και που αναγκάζει Συνδυασμούς, που παλαιότερες εποχές “καθάριζαν” την μπουγάδα, από την πρώτη κιόλας Κυριακή, είναι το ποσοστό της αποχής! Με 30% να μην ψηφίζει ή να μην εμφανίζεται καν στα εκλογικά κέντρα ή ακόμη αν θέλετε, να το “πετάει” λευκό το ψηφοδέλτιό του (το οποίο πάει στον προπορευόμενο υποψήφιο Δήμαρχο), θα πρέπει να προβληματίσει έντονα τους υποψήφιους Δημάρχους και των τριών Συνδυασμών, για το τι πρέπει να πράξουν αν εκλεγούν στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου